100. Yıl Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerimize bilimsel ve demokratik bir eğitim ve ileriye dönük bir öğretim vermek, okulun fiziki ve teknolojik imkanlarını geliştirmek, sınıflardaki öğrenci sayılarını ideal düzeye kavuşturmak, okulda öğrenciler için tek kişilik oturma sıraları ve öğrenci dolapları olan sınıflar oluşturmak, eğitim-öğretimi öğrenci merkezli öğretmen rehberli olarak sürdürmek, mümkün olduğunca fazla sayıda üst öğretime öğrenci göndermektir.

Misyon: Öğrenmenin kalitesini arttırmayı hedefleyen güçlü, dinamik ve yeniliklere açık kadrosuyla; Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ışığında, Milli Eğitimin temel esasları çerçevesinde, demokratik bir ortamda öğrenciyi merkez alan teknolojik destekli çalışmalarla, gelişen dünyadaki çağdaş toplumu oluşturmak amacıyla sevgi, saygı ve güven içinde öğrenme ortamı hazırlamak ve davranışlarda görülen bozukluları gidermek, iyi eğitim gören gençler yetiştirmektir.

Başarılar: Bireysel ve takım bazında sportif ve kültürel başarılar Merkezi yerleştirme puanı ile alan liselere çok sayıda öğrenci kazandırma

Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler: Atletizm, güreş, halk oyunları
Bilimsel Etkinlikler: 4006 Tubitak Bilim Fuarı